Beleef Groene Vrijdag 2021 onder de windmolens van Nijmegen-Noord

Datum:

05-11-2021

Locatie:

Bezoekerscentrum de Mussenhut bij Windpark Nijmegen-Betuwe

Tijd:

Van 15.00 tot 16.00

Op Groene Vrijdag 5 november 2021 zijn er door heel Nijmegen activiteiten en initiatieven te vinden die onze stad mooier en duurzamer maken. Op initiatief van de gemeente steken inwoners jaarlijks vrijwillig de handen uit de mouwen om te bouwen aan een groen en duurzaam Nijmegen. Burgers Geven Energie en Energiecoöperatie WPN dragen graag een steentje bij, jij ook?

Basisschoolleerlingen leren over wind en zon

In de ochtend van 5 november komt groep 8 van basisschool de Oversteek kennismaken met de Nijmeegse windmolens. Ze kijken er bijna recht op vanuit hun schoolgebouw. Voor de kinderen een leuke manier om te leren over windmolens en windenergie. Na de uitleg gaan ze naar buiten om de windmolens goed te bekijken en staan ze heel even beneden in de windmolen. Via virtual reality kunnen ze zelf even bovenop een windmolen staan, spannend!

Rondleidingen open voor publiek

In de middag is er de mogelijkheid voor een rondleiding langs de windmolens van Windpark Nijmegen-Betuwe en Zonnepark de Grift. Vrijwilligers van Energiecoöperatie WPN ontvangen je graag bij het bezoekerscentrum de Mussenhut van 15.00u tot 16.00u. Samen leren we meer over duurzame energie. Aanmelden voor de rondleiding doe je hier. Er is plaats voor 30 personen, dus wacht niet te lang met aanmelden.
Locatie: Griftdijk 244, Nijmegen (ingang parallelweg tegenover parkeerplaats Bristol)

Bekijk alle activiteiten van Groene Vrijdag op de website van de gemeente Nijmegen.Aanmelden rondleiding 5 november