Rondleiding

Ons bezoekerscentrum is op afspraak te bezoeken. We verzorgen rondleidingen voor scholen en andere groepen en belangstellenden.

In ons bezoekerscentrum ‘De Mussenhut’ ben je van harte welkom. Vrijwilligers van onze coöperatie ontvangen je graag. Maak voor je bezoek eerst even een afspraak, want ons bezoekerscentrum heeft geen vaste openingstijden. Een afspraak kun je maken via het contactformulier hieronder.

Scholen (BO en VO)

Vrijwilligers van onze coöperatie geven rondleidingen voor leerlingen vanaf groep 6 van de basisschool en leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Het programma bestaat uit:

  • Ontvangst in de Mussenhut
  • Een presentatie/praatje in de Mussenhut (ongeveer een half uur)
  • Bezoek aan een windturbine (ongeveer een half uur). Let wel: we nemen daarbij een kijkje onder in de windturbine, we gaan niet naar boven
  • Afsluiting

Het maximum aantal leerlingen per bezoek is 30. Bij een groep van 30 leerlingen zijn 2 vrijwilligers aanwezig. Elke vrijwilliger neemt een groep van 15 leerlingen mee. De ene groep begint in de Mussenhut, de andere groep bij de windturbine. Na een half uur wisselen we. We gaan er vanuit dat ook via school voldoende begeleiding aanwezig is.

Rondleidingen voor scholen zijn kosteloos. De mogelijkheden voor een bezoek zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van ons bezoekerscentrum en de vrijwilligers die het bezoek begeleiden.

Wil je een rondleiding aanvragen of heb je een vraag? Vul dan het contactformulier bezoek scholen in. Je ontvangt een reactie binnen vijf werkdagen.

Andere groepen

Ook voor andere groepen is een bezoek mogelijk. We geven graag rondleidingen aan omwonenden, coöperaties en gemeenten. Ook andere geïnteresseerden zijn welkom. Je kunt bijvoorbeeld een rondleiding aanvragen voor een familie-uitje of excursie met een groep vrienden.

Een bezoek bestaat uit een presentatie over het windpark, de verdere plannen rond Energielandschap de Grift en onze energiecoöperatie en een rondleiding. Een bezoek duurt 1 tot maximaal 1,5 uur. De mogelijkheden voor een bezoek zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van ons bezoekerscentrum en de vrijwilligers die het bezoek begeleiden.

Ook voor deze groepen geldt een maximum van 30 personen. Voor deze rondleidingen/bezoeken brengen we een vergoeding in rekening.

Wil je een rondleiding aanvragen of heb je een vraag? Vul dan het contactformulier bezoek groepen in. Je ontvangt een reactie binnen vijf werkdagen.

Adres en route bezoekerscentrum ‘De Mussenhut’

Zie onze contactpagina.