Doe mee!

Energiecoöperatie WPN heeft inmiddels ruim 1700 leden en donateurs. Sluit je ook aan om samen nog meer duurzame energieprojecten mogelijk te maken.

Doe mee

  • Bouw samen met stadgenoten aan een duurzaam Nijmegen. 
  • Beslis mee over nieuwe duurzame projecten in je eigen omgeving.
  • Steun de lokale economie.
  • Ontvang een eerlijk rendement op je inleg.

Word donateur

Meld je nu aan als donateur van Energiecoöperatie WPN. Zodra de inschrijving is geopend, kun je als eerste inschrijven voor Zonaandelen van Zonnepark de Grift. Aanmelden als donateur kost eenmalig € 25 euro.

Word lid

Als donateur heb je nog geen stemrecht in de coöperatie. Stemrecht heb je als je in het bezit bent van een wind-, zon- of algemeen aandeel. Je bent dan volwaardig lid. De opties op een rij:

  • Windaandelen: Energiecoöperatie WPN geeft geen windaandelen meer uit. Investeren in Windpark Nijmegen-Betuwe kan alleen nog door windaandelen over te nemen van leden, die ze willen verkopen. Heb je interesse om windaandelen over te nemen, neem contact met ons op.
  • Zonaandelen: de inschrijving voor zonaandelen start naar verwachting in het najaar van 2020. Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan nu in als donateur en schrijf straks als eerste in voor zonaandelen (en wordt dan automatisch lid van Energiecoöperatie WPN).
  • Algemene aandelen: heb je nog geen participaties en wil je wel al lid worden? Voor € 50 schaf je een algemene participatie aan. Een algemene participatie kun je (als de inschrijving is geopend) omwisselen voor een Zonaandeel in Zonnepark de Grift.

Rechten donateur en lid

Hieronder zie je welke rechten je hebt als donateur, houder van een algemene participatie en houder van een windaandeel.

DonateurLid & houder algemene participatieLid & houder windaandeelOverig
Kan nieuwsbrief ontvangen
Betaalt eenmalig 25 euro contributie
Mag de ALV* van Energiecoöperatie WPN bezoeken
Mag zich actief inzetten voor de coöperatie in werkgroepen
Mag zitting nemen in de kascommissie
Is lid van Energiecoöperatie WPN
Heeft stemrecht tijdens de ALV
Mag inschrijven voor Zonaandelen Zonnepark de Grift

*ALV = Algemene Leden Vergadering waar besluiten over de coöperatie worden genomen.

Meer informatie vind je in het Algemeen Participatiereglement en de Statuten Energiecoöperatie WPN (beide vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering 4 juni 2018).

Nieuwsbrief Energiecoöperatie WPN

Geen lid of donateur worden, maar wel op de hoogte blijven?