Online bijeenkomst 28 mei Energie…watt?, waarom een energiehub?

Datum:

28-05-2020

Locatie:

Via Zoom

Tijd:

Van 20.00 tot 21.00

In onze eerste uitzending over Zonnepark de Grift kwam het al aan bod: de energiehub. Dit is het innovatieve plan om op de Griftdijk energie uit wind en zon op te slaan en op een slimme manier naar het elektriciteitsnet te brengen. In onze tweede uitzending op 28 mei, wederom een co-productie van energiecoöperatie WPN en Burgers Geven Energie, vertellen we je er graag meer over. Tijdens de uitzending kun je online vragen stellen.

Programma 28 mei

Waarom zouden we zo’n energiehub willen? Wat betekent het voor inwoners van de stad? Met onze gasten gaan we in op de ontwikkelingen op de energiemarkt, die op drift lijkt te zijn. Met de energiehub zijn we voorbereid op de toekomst. We kunnen dichtbij huis onze eigen energie opwekken én zelf gebruiken. Is dit de opmaat naar ons eigen, Nijmeegse energiebedrijf?

Te gast zijn Abo Rassa (beoogd bestuurslid energiecoöperatie WPN), Jan Willem Dingen (Hezelaer Energy) en Pim de Ridder (Wiek-II). Er is een presentatie van Tom Westra (Spectral). Gespreksleider is Ruud Schuurs.

Installeren Zoom of Zoom via browser

Voor deze bijeenkomst gebruiken we het programma Zoom. Om mee te doen installeer je voor de bijeenkomst Zoom op je laptop, computer of Ipad. Dat gaat heel eenvoudig: ga naar Zoom.us en volg de stappen, te beginnen met het invullen van je geboortedatum. Hulp nodig bij het installeren? In de handleiding vind je de stappen voor het installeren van Zoom. Je kunt ook nog even testen of Zoom goed werkt. Daarna ben je klaar voor onze online ontmoeting.

Wil je Zoom niet installeren, dan kun je ook de browserversie van het programma gebruiken. Klik op de onderstaande link DEELNEMEN. Je wordt dan doorgeleid naar je internetbrowser. Daar kun je kiezen voor ‘start from your browser’. Klik op deze zin en Zoom start in je browser op. De kwaliteit in de browserversie van Zoom kan iets minder zijn dan wanneer je het programma download.

Deelnemen

Donderdag 28 mei klik je enkele minuten voor 20.00 uur op deze link: DEELNEMEN
Je wordt daarna doorgeleid naar een wachtscherm. De uitzending start automatisch om 20.00 uur.

Drieluik

Over de energiehub valt veel te vertellen. De uitzending op 28 mei is de eerste van drie waarin we dit onderwerp verder uitdiepen.

Onze vorige uitzending over Zonnepark de Grift gemist? Kijk hem hier terug.