Studio de Grift: Nieuwe energie voor Nijmegen met de energiehub

Datum:

02-07-2020

Locatie:

Online

Tijd:

Van 20.00 tot 21.15

Energiecoöperatie WPN en Burgers Geven Energie presenteren: Studio de Grift – Energiehub afl. 3

In deze -voorlopig- laatste uitzending over de energiehub speuren we verder naar kansen voor een eigen Nijmeegse energievoorziening. Hoe organiseren we de energiehub op de Grift met inwoners en past dit in het beleid van de gemeente? De energiehub staat niet op zichzelf: hoe kunnen we optrekken met andere initiatieven in de stad?

Aan de bar dit keer: Ton Theunissen (ENGIE), Harriët Tiemens (gemeente Nijmegen) en Jos Hoebink (bestuurslid energiecoöperatie WPN). Als kijker kun je ook dit keer weer via de chat meepraten en vragen stellen.

Programma Studio de Grift – Donderdag 2 juli 

20.00 u               Welkom en terugblik
Welkom en korte terugblik door gastheer Ruud Schuurs

20.05 u               Hoe gaan we de hub organiseren; wie en wat hebben we nodig?
Hoe denken we de energiehub – met inwoners van Nijmegen en andere partners in de omgeving – te realiseren? Welke partijen hebben we nodig en waarom? Wat is de rol van de energieccoöperatie? Met Pim de Ridder en Jos Hoebink.

20.15 u               Trias energetica van Havana aan de Waal
Behalve op de Grift wordt ook elders in Nijmegen gewerkt aan nieuwe oplossingen om in onze duurzame energie te voorzien. Eerder gingen we in op de plannen van ARN en Park15 Logistics. Energiebedrijf ENGIE werkt aan het plan Waal Energie. We nemen een kijkje in de keuken van ENGIE: wat houdt dit plan in, wat betekent het voor Nijmegen en kunnen we samenwerken om onze stad van lokale energie te voorzien? Te gast is Ton Theunissen, projectleider Waal Energie ENGIE.

20.35 u               Once a Green Capital, Always a Green Capital
Hoe passen de plannen op De Grift en die van andere partijen in de visie en het beleid van de gemeente Nijmegen? Op dit moment wordt voor de regio Arnhem-Nijmegen gewerkt aan een Regionale Energie Strategie; biedt die ruimte voor de energiehub? Welke rol ziet de gemeente voor zichzelf in de ontwikkeling van deze en andere initiatieven? De gemeente lijkt vooral te focussen op gasloze wijken; bieden de geschetste plannen perspectief voor meer opwek van elektriciteit? Gesprek met Harriët Tiemens, wethouder duurzaamheid gemeente Nijmegen en coördinator RES Arnhem-Nijmegen.

20.55 u               Reflectie op de uitzending met Jos Hoebink (energiecoöperatie WPN)

Installeren Zoom of Zoom via browser

Voor deze bijeenkomst gebruiken we het programma Zoom. Om mee te doen installeer je voor de bijeenkomst Zoom op je laptop, computer of Ipad. Dat gaat heel eenvoudig: ga naar Zoom.us en volg de stappen, te beginnen met het invullen van je geboortedatum. Hulp nodig bij het installeren? In de handleiding vind je de stappen voor het installeren van Zoom. Je kunt ook nog even testen of Zoom goed werkt. Daarna ben je klaar voor onze online ontmoeting.

Wil je Zoom niet installeren, dan kun je ook de browserversie van het programma gebruiken. Klik op de onderstaande link DEELNEMEN. Je wordt dan doorgeleid naar je internetbrowser. Daar kun je kiezen voor ‘start from your browser’. Klik op deze zin en Zoom start in je browser op. De kwaliteit in de browserversie van Zoom kan iets minder zijn dan wanneer je het programma download.

Deelnemen Studio de Grift – 2 juli

Donderdag 2 juli klik je enkele minuten voor 20.00 uur op deze link: DEELNEMEN
Je wordt daarna doorgeleid naar een wachtscherm. De uitzending start automatisch om 20.00 uur.

Terugkijken

De uitzending op 2 juli is de laatste in een drieluik over de Nijmeegse energiehub. Eerdere uitzendingen gemist? Geen punt. Via onze ‘vlog’ pagina kun je ze terugkijken.