Bestuur Energiecoöperatie WPN

Lees meer over de bestuursleden van Energiecoöperatie WPN

Ron Stevens (voorzitter)

 

 

Lees hier meer over Ron Stevens: https://energiecooperatiewpn.nl/zonnepark/wpn-heeft-een-nieuwe-voorzitter-en-stelt-deze-graag-aan-u-voor-maak-kennis-met-ron-stevens/

Sjon Debie (algemeen bestuurslid)

Bij de ontwikkeling van Windpark Nijmegen-Betuwe was ik als projectleider van Gemeente Nijmegen nauw betrokken. Zo maakte ik kennis met Energiecoöperatie WPN: een gedreven club mensen met vernieuwende plannen. De kans om nu in het bestuur hiermee aan de slag te gaan grijp ik met plezier aan. Ik zet me graag in om de coöperatie in Nijmegen en omgeving nog verder op de kaart te zetten. Voor de toekomst hoop ik op tastbare duurzame projecten met betrokken burgers.


Martine Boot (communicatie)

Na mijn studie Communicatiewetenschap ben ik als communicatie adviseur gaan werken bij Dar in Nijmegen. De combinatie van actie (elke dag moet afval opgehaald), maatschappelijke relevantie (zorgen voor een schone stad) en duurzaamheid (hergebruik van afval/grondstoffen) maakte dat ik daar met veel plezier werkte. Begin vorig jaar was het voor mij tijd voor wat anders en begon ik als zelfstandige. Daarnaast wilde ik graag meer doen voor de duurzame ontwikkeling van mijn omgeving én wilde ik meer weten over verschillende kanten daarvan. Als bestuurslid bij de Energiecoöperatie WPN komen deze twee dingen mooi samen: zorgen voor duurzame energie van en voor de regio Nijmegen. 

Over mij persoonlijk: ik woon met mijn vriend en onze twee kindjes in het mooie, gezellige en groene Nijmegen. Ik word er altijd blij van om met hout te werken (huidig project: een keukenkast) en om lekker langs de Waal of door het bos te struinen.  Als bestuurslid zal ik me met name inzetten op het gebied van communicatie. Ik ben Inmiddels al bij verschillende bestuursvergaderingen geweest en leerde daarbij al van alles over de wereld van zon en wind. Ik was onder de indruk van het enthousiasme, de inzet en gedrevenheid van het bestuur. En heb er veel zin in om mij in te zetten voor meer duurzame energie in onze regio.  

 

 

Jan van Delft (secretaris)

Windenergie gebruik ik vooral met mijn zeilboot en zonne-energie via de panelen op mijn dak. Energie krijg ik van samenwerking met een groep gemotiveerde mensen, samen aan een goed doel werken, waarbij ik analytisch inzicht en een helicopterview inbreng. 

Met mijn pensioen in zicht was ik vorige jaar aan het onderzoeken hoe ik mijn nieuwe vrije tijd zou gaan invullen. Natuurlijk wil ik meer tijd gaan besteden aan mijn hobby’s, maar ik wil ook actief en inhoudelijk betrokken zijn bij maatschappelijke ontwikkelingen. De afgelopen 12 jaar werkte ik als directiesecretaris bij Dar, waar Bart de Bruin (voormalig bestuurslid van WPN) momenteel directeur is. Wij kennen elkaar goed en hij vroeg mij of ik interesse zou hebben in de secretarisfunctie bij het bestuur van WPN. 

Na wat verkennende gesprekken ben ik me gaan verdiepen in de energiecoöperatie. Ik heb een aantal bestuursvergaderingen meegemaakt en ben gegrepen door de drijfveren en de dynamiek die in de energiecoöperatie en het bestuur aanwezig zijn. Ik viel met mijn neus in de boter omdat de voorbereidingen van de aandelenuitgifte voor het zonnepark veel aandacht vragen. Mijn conclusie is dat de energiecoöperatie een heel mooi initiatief is, met een goede potentie en volop uitdagingen in het veld van lokale energieproductie en collectief eigenaarschap. Een initiatief waar ik graag mijn energie aan geef.

Na mijn studie Milieuhygiëne in Wageningen ben ik ‘het afval in gerold’. Steeds op het raakvlak van beleid, communicatie en management heb ik een inhoudelijke bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van gemeentelijke afvalverwijdering naar grondstofmanagement. De afgelopen 12 jaar bij Dar in Nijmegen. Vanuit Dar was ik ook secretaris bij de Gemeenschappelijke Regeling MARN, waardoor ik de laatste drie jaar bij vraagstukken van energietransitie betrokken raakte. Afgelopen februari nam ik vanwege mijn pensioen afscheid van Dar. 

Ik ben 66 jaar, opgegroeid in Nijmegen en ben altijd verbonden gebleven met deze mooie stad, ook toen ik met mijn vrouw Eveline naar Wijchen verhuisde. We hebben twee dochters.  Jan van Delft

 

Abo Rassa (penningmeester)

Duurzaam, lokaal en bovenal coöperatief! Voor mij zijn dit belangrijke kernwoorden waarom ik lid ben geworden van de coöperatie en actief ben geworden in het bestuur. Energie en duurzaamheid staan al jaren centraal in mijn professionele leven, waarbij ik mij dagelijks mag bezig houd met het investeren in innovatieve en complexe energieprojecten. Vaak gaat het om energieprojecten die ver van ons dagelijks leven staan. Juist het lokale en coöperatieve karakter van Energiecoöperatie WPN  spreekt mij enorm aan. Het is mooi om te zien hoe deze democratische organisatievorm, samen komt met techniek en duurzaamheid. Het zijn mensen die vanuit eigen kracht en overtuiging aan de slag gaan om te werken aan een duurzame samenleving. Dat laat zien dat vandaag de dag veel mogelijk is. Tegelijkertijd denk ik dat Energiecoöperatie WPN  op een belangrijke kantelpunt staat om te laten zien dat een lokale initiatief, door kan groeien naar een duurzame speler in de energiemarkt. Dit kan bijvoorbeeld door een nieuw energielandschap te bouwen dat in handen is van burgers en in verbinding is met de grotere spelers op de energiemarkt. Dat vraagt om meer dan enkel technische vernieuwing. Het vraagt om nieuwe organisatie modellen en te bepalen hoe we ons tot onze omgeving willen verhouden, ecologisch, economisch en bovenal als mensen onderling. Persoonlijk wil ik mij graag inzetten in de verdere ontwikkeling van het lokale energielandschap, in de breedste zin van woord. 

Verder zult u mij vaak tegenkomen in Nijmegen samen met mijn vrouw en drie jonge kinderen. Ik ben geboren in Kabul, Afghanistan en als kind vanwege de oorlog samen met mijn familie gevlucht naar Nederland. Maatschappelijke relevante thema’s lopen als een rode draad door mijn leven. Ik heb met veel plezier gereisd en reis nog steeds regelmatig, waarna ik altijd graag weer thuis kom in Nijmegen. Abo Rassa