Bestuur Energiecoöperatie WPN

Lees meer over de bestuursleden van Energiecoöperatie WPN

Leidy van der Aalst (voorzitter)

De rode draad in mijn, bestuurlijk, leven is het verbinden van mensen om een bepaald doel te bereiken. Daar is lef, initiatief en vaak een groot uithoudingsvermogen voor nodig. In de coöperatie is ongelooflijk veel energie en de kunst is die goed te benutten met elkaar. Die uitdaging heeft voor mij de doorslag gegeven om ja te zeggen op de vraag of ik lid wilde worden van het bestuur. Mijn belangstelling voor milieu en duurzaamheid dateert uit de jaren zeventig. Ik vind het heel boeiend om te zien dat er in de afgelopen jaren een veel bredere beweging op gang is gekomen die gericht is op concrete resultaten. Het windpark is daar een mooi voorbeeld van. Ik ben heel benieuwd wat er nog meer mogelijk is.


Sjon Debie (algemeen bestuurslid)

Bij de ontwikkeling van Windpark Nijmegen-Betuwe was ik als projectleider van Gemeente Nijmegen nauw betrokken. Zo maakte ik kennis met Energiecoöperatie WPN: een gedreven club mensen met vernieuwende plannen. De kans om nu in het bestuur hiermee aan de slag te gaan grijp ik met plezier aan. Ik zet me graag in om de coöperatie in Nijmegen en omgeving nog verder op de kaart te zetten. Voor de toekomst hoop ik op tastbare duurzame projecten met betrokken burgers.


Erik Kemper (penningmeester)

Vanaf september 2013 ben ik lid van Energiecoöperatie WPN. Ik heb mijn kennis en ervaring met enthousiasme ingezet in de werkgroep financiën en ben daarna bestuurslid geworden. Mijn ervaring heb ik opgedaan als verantwoordelijke voor het vermogensbeheer en de geldstromen bij een zorgverzekeraar, waar ik veel ruimte krijg om mijn duurzame hart te laten spreken. Mijn doel voor de coöperatie is de wereld te laten zien dat we met een stel gedreven mensen een betrouwbaar en goed lopend windproject kunnen draaien voor de komende 20 jaar.


Jos Hoebink (algemeen bestuurslid)

Ik werd getipt over het windinitiatief langs de A15. Ben lid geworden, heb enkele vergaderingen bezocht en ben actief geweest in de klankbordgroep bankselectie en kascommissie. Ook heb ik geïnvesteerd in Nijmeegse windaandelen. Via mijn werk ben ik betrokken bij verschillende initiatieven in de duurzame energie (wind, zon en houtstookinstallaties). Ik werk als bedrijfskundig adviseur bij agrarisch adviesbureau Arvalis en bij de Limburgse Coöperatie voor Zorgboeren.