Windpark Nijmegen-Betuwe

In een recordtijd van nog geen vier jaar hebben burgers uit Nijmegen en omgeving Windpark Nijmegen-Betuwe gerealiseerd. Het windpark, met vier windmolens, levert sinds eind 2016 duurzame energie voor ruim 7.000 huishoudens per jaar. Windpark Nijmegen-Betuwe ligt op Nijmeegs grondgebied, langs de snelweg A15.

Burgerinitiatief

Windpark Nijmegen-Betuwe is vrijwel volledig in handen van burgers, verenigd in Energiecoöperatie WPN. Na een succesvolle wervingscampagne in 2015 hebben 1.013 coöperatieleden samen 2 miljoen euro bij elkaar gebracht om het park te realiseren. Ook PPM Oost, de investeringsmaatschappij van provincie Gelderland, heeft financieel bijgedragen. Voor hun investering ontvangen de deelnemers een goed rendement en leveren ze een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van de regio.

Meer informatie over windaandelen en de bijbehorende voorwaarden lees je in de informatiebrochure Windpark Nijmegen-Betuwe.

Energiecoöperatie WPN geeft geen windaandelen meer uit. Investeren in Windpark Nijmegen-Betuwe kan alleen nog door windaandelen over te nemen van leden, die ze willen verkopen. Op de website van Windpark Nijmegen-Betuwe is de vraag naar en aanbod van Nijmeegse windaandelen te vinden.

Stroomafname

Het Nijmeegse energiebedrijf Huismerk Energie neemt de elektriciteit van het windpark af. Wil je ook groene stroom uit Windpark Nijmegen-Betuwe in je huis? Meer informatie over groene stroom van Windpark Nijmegen-Betuwe.

Windpark Nijmegen-Betuwe

Onze molens

Aantal: 4
Type: Lagerwey L100-2.5 MW
Masthoogte: 99 meter
Hoogte inclusief wieken: 150 meter
Rotordiameter: 100 meter

Download de gratis app om op de hoogte te blijven van de resultaten van het windpark.

Bouw

Het windpark is gebouwd in 2016. In december 2016 heeft fabrikant Lagerwey de molens officieel overgedragen aan windpark Nijmegen-Betuwe en de Energiecoöperatie WPN. Het bouwproces hebben we tot in detail in beeld gebracht.

Organisatie

Voor de professionele ontwikkeling van het windpark was Wiek-II verantwoordelijk, in nauwe samenwerking met Energiecoöperatie WPN. Natuur en Milieu Gelderland en Izzy Projects speelden daarin ook een belangrijke rol.