WPN heeft een nieuwe voorzitter en stelt deze graag aan u voor! Maak kennis met Ron Stevens.

04-08-2022

“Ik ben Ron Stevens, 58 jaar oud en getrouwd en wonend in Nijmegen sinds 1984. Ik werd lid van de energiecoöperatie na de uitgifte van de aandelen wind, maar voor de uitgifte van de aandelen zon. Ik reed er rond de aanleg van het windpark vaak langs en zag vol bewondering hoe het Windpark ontstond.

Achtergrond
Ik werk als adviseur op het gebied van wonen en zorg vooral voor corporaties, zorgorganisaties en gemeenten. Ik hou ervan om nieuwe concepten te ontwikkelen die blijvend en rendabel zijn. Daarnaast ben ik toezichthouder bij stichting Neos, een zorgorganisatie voor dak- en thuislozen en forensische zorg, bij stichting Geldersch Landschap en Kasteelen, en voorzitter van stichting Stut, de belangenbehartiger voor woongroepen in Nijmegen. Mijn politiek-bestuurlijk fingerspitzengefühl heb ik geleerd als lid van Provinciale Staten (1999-2007). Vanuit die achtergrond heb ik ja gezegd tegen het bestuur van de energiecoöperatie toen ik benaderd werd om Leidy van der Aalst op te volgen. Het is geen gemakkelijke taak en je hebt veel verantwoordelijkheid.

Nieuwsgierig en blik op de toekomst
Bij de start van het windpark kreeg ik een keer al een mail met alle plannen. Die vond ik zowel ontzettend mooi als ambitieus. Ik was erg benieuwd of dat inderdaad werkelijkheid kon worden. Gelukkig lukte dat en ben ik al meerdere jaren donateur van de coöperatie.

Rons ambitie? Ik vind het belangrijk om de 2 bv’s, van het windpark en het zonnepark, goed te verankeren zodat we constant stroom leveren. Zo hebben we een goede basis en kunnen we ook kijken naar andere dingen die we kunnen doen. Ik wil graag samen met onze leden een nieuwe strategie maken. Misschien kunnen we wel kleine duurzame projecten starten die passen bij de coöperatie. Belangrijk daarbij is de werkgroep Toekomst. Zij noemden al verschillende projecten die we kunnen oppakken. Opslag voor onze energie, een batterij, is daar een van. Ik hoop dan dat er naast de werkgroep toekomst nog meer werkgroepen komen die er verder mee aan de slag gaan.

Educatie, rondleidingen en vrijwilligers
We hebben al veel contact met scholen en geven vaak rondleidingen. Maar ik zou dat nog wel meer willen. Dat het voor scholen vanzelfsprekend wordt om elk jaar even bij ons langs te komen. We hebben al daar nog meer vrijwilligers voor nodig. Er zijn er gelukkig al veel maar altijd meer welkom!

Tot slot nog wat mij het meeste opviel: dat is de kennis en interesse er is in de materie rondom zon- en windenergie van onze leden. Het bestuur van de coöperatie bestaat uit deskundige, betrokken en gemotiveerde leden en dat geeft de kracht om samen met jullie, leden van de energiecoöperatie om onze gezamenlijke ambities waar te maken.