Omdat de impact van moderne windmolens op de omgeving groot is, heeft windpark Nijmegen-Betuwe een omgevingsfonds ingesteld. Om de twee jaar wordt het twee maanden opengesteld voor subsidie-aanvragen door organisaties en bewonersgroepen in Nijmegen-noord, Oosterhout, Reeth en Ressen. Sinds de start van het windpark is  o.a. geld uitgekeerd voor informatieborden in Ressen en Reeth, de programmering van theater de Klif, de Kidsweek van Move, scouting Lent, verduurzaming van de Warmoes en groenprojecten in Oosterhout, Zuiderveld en Grote Boel.

Op de webpagina’s van het omgevingsfonds kun je vinden aan welke voorwaarden een subsidie-aanvraag moet voldoen. Donderdagavond 29 september om 20.00 uur is er een informatie-avond in ons bezoekerscentrum ‘de Mussenhut’. Als je deze avond online wilt volgen, graag aanmelden via omgevingsfonds@windparknijmegenbetuwe.nl. Dan sturen we een Teams-link.

De aanvraagronde is geopend tot 1 november. Beter wacht je niet tot het laatst met indienen van je aanvraag. Het bestuur van het omgevingsfonds kan dan, indien nodig, nog suggesties geven om de aanvraag te verbeteren of vragen stellen ter verduidelijking. Na 1 november zal het bestuur van het omgevingsfonds de aanvragen beoordelen. Uiterlijk in januari 2023 krijgen alle aanvragers bericht over al dan niet toekenning.

Over deze site

Dit kan een goede plek zijn om jezelf en je site te introduceren of wat credits op te nemen.