Zonnepark de Grift

Energiecoöperatie WPN geeft in juni 2021 Zonaandelen uit voor Zonnepark de Grift. Vanaf dan kun je op deze pagina inschrijven voor Zonaandelen en vind je hier meer informatie, zoals de informatiebrochure en de meestgestelde vragen.

Inschrijfperiode Zonaandelen uitgesteld

De inschrijfperiode voor Zonaandelen in Zonnepark de Grift was gepland vanaf 7 mei, maar dit wordt met enkele weken uitgesteld. De participatievoorwaarden worden opnieuw getoetst door een jurist om aan alle voorwaarden van de bank te kunnen voldoen. Op 8 juni a.s. wordt er een extra digitale ALV georganiseerd (onder voorbehoud), om dan een definitief besluit te nemen over de participatievoorwaarden. Kort daarna start de inschrijving.

De vier molens van Windpark Nijmegen-Betuwe krijgen gezelschap. Onder de windmolens verschijnt in 2021 Zonnepark de Grift met ca. 11.000 zonnepanelen. Genoeg om 1.475 huishoudens per jaar van duurzame energie te voorzien. Zonnepark de Grift wordt, net als het windpark, eigendom van burgers.

Projectstart

De bouw van Zonnepark de Grift is gestart en de verwachting is dat het zonnepark in het najaar van 2021 in gebruik kan worden genomen. Iedereen kan door donateur te worden van Energiecoöperatie WPN, mee-investeren en profiteren van Nijmeegse Zonaandelen. De zon schijnt immers voor ons allemaal!

Technische weetjes

  • Aantal zonnepanelen: 11.336
  • Type: Longi LR 4 – 450Wp
  • Totale vermogen: 5,04 MWp
  • Productie: 4,6 GWh per jaar
  • Energie voor: 1.475 huishoudens per jaar
  • Organisatie: Energiecoöperatie WPN en Wiek-II

Eigen, Nijmeegse energie

Zonnepark de Grift vormt met Windpark Nijmegen-Betuwe de start van Energielandschap de Grift. De beschikbare grond bij het windpark benutten we in dit plan optimaal voor de opwek van duurzame energie uit wind, zon en warmte.

Aan de Griftdijk, langs de A15, bouwen we samen het energielandschap van de toekomst. Met de windmolens en zonnepanelen gaan we in totaal ruim 8000 huishoudens van groene stroom voorzien. Met genoeg mensen die mee-investeren worden we ook van het zonnepark eigenaar. Zo maken we Nijmegen op eigen kracht duurzaam. De opbrengst van de stroomverkoop blijft in de regio en draagt zo bij aan de lokale economie. Als je meedoet met het zonnepark ontvang je twintig jaar lang een eerlijk rendement. Ook beslis je mee over innovatieve plannen voor ons duurzame energielandschap aan de Grift!