Zonnepark de Grift

De vier molens van Windpark Nijmegen-Betuwe krijgen gezelschap. Onder de windmolens verschijnt binnenkort Zonnepark de Grift met ca. 13.000 zonnepanelen (naar verwachting in de tweede helft van 2020). Genoeg om 1.250 huishoudens per jaar van duurzame energie te voorzien. Zonnepark de Grift wordt, net als het windpark, eigendom van burgers.

Projectstart

De bouw van Zonnepark de Grift is gestart en de verwachting is dat het zonnepark nog voor de zomer van 2021 in gebruik kan worden genomen. Iedereen kan door donateur te worden van Energiecoöperatie WPN, mee-investeren en profiteren van Nijmeegse Zonaandelen. De zon schijnt immers voor ons allemaal!

Technische weetjes

  • Aantal zonnepanelen: 13.000
  • Type: nader te bepalen
  • Totale vermogen: 4,7 MWp
  • Productie: 4,4 GWh per jaar
  • Energie voor: 1.250 huishoudens per jaar
  • Organisatie: Energiecoöperatie WPN, Wiek-II

Eigen, Nijmeegse energie

Zonnepark de Grift vormt met Windpark Nijmegen-Betuwe de start van Energielandschap de Grift. De beschikbare grond bij het windpark benutten we in dit plan optimaal voor de opwek van duurzame energie uit wind, zon en warmte.

Aan de Griftdijk, langs de A15, bouwen we samen het energielandschap van de toekomst. Met de windmolens en zonnepanelen gaan we in totaal ruim 8000 huishoudens van groene stroom voorzien. Met genoeg mensen die mee-investeren worden we ook van het zonnepark eigenaar. Zo maken we Nijmegen op eigen kracht duurzaam. De opbrengst van de stroomverkoop blijft in de regio en draagt zo bij aan de lokale economie. Als je meedoet met het zonnepark ontvang je twintig jaar lang een eerlijk rendement. Ook beslis je mee over innovatieve plannen voor ons duurzame energielandschap aan de Grift!