Nijmeegse Zonaandelen

Om eigen vermogen bij elkaar te brengen om Zonnepark de Grift te financieren geeft Energiecoöperatie WPN van 10 tot en met 30 juni 2021 Zonaandelen uit. Iedereen uit Nijmegen en omgeving kan meedoen door lid te worden en een of meer Zonaandelen aan te schaffen.

Wat is een Zonaandeel?

Door te investeren in een Zonaandeel schaf je je eigen stukje zonnepark aan. Een Zonaandeel kost 50 euro. Met dit bedrag werk je dus al mee aan het opwekken van meer duurzame energie in jouw omgeving. Inschrijven kan voor minimaal 1 en maximaal 200 Zonaandelen.

Rendement

Met een Zonaandeel deel je in de opbrengst van Zonnepark de Grift. Omdat het niet om een lening gaat krijg je je inleg niet terug en ontvang je geen rente. Wel heb je recht op rendement. Energiecoöperatie WPN geeft in totaal 10.200 Zonaandelen uit.

Uitkering

Per Zonaandeel heb je recht op doorbetaling van maximaal 85 euro van de uitkering die de coöperatie uit het zonnepark ontvangt. Met de inleg van 50 euro verdien je volgens de prognose dus in totaal (na de looptijd van 20 jaar) zo’n 35 euro per Zonaandeel.

Fonds Duurzame Energie

De coöperatie wil in de toekomst meer duurzame energieprojecten mogelijk maken. Dit doen we door een deel van de inkomsten van Zonnepark de Grift af te dragen aan het Fonds Duurzame Energie Nijmegen. De opbrengst die WPN ontvangt boven de 85 euro per Zonaandeel is bestemd voor het Fonds Duurzame Energie Nijmegen. Vanuit dit fonds wil de coöperatie nieuwe energieprojecten in Nijmegen en omgeving starten. Als Zonaandeelhouder ben je lid van de coöperatie en kun je mee beslissen over nieuwe projecten.

Uitnodiging om in te schrijven

Leden en donateurs hebben op 10 juni een persoonlijke uitnodiging om in te schrijven voor Zonaandelen in hun mailbox ontvangen.

Over deze site

Dit kan een goede plek zijn om jezelf en je site te introduceren of wat credits op te nemen.