Nieuwe beheerder bezoekerscentrum de ‘Mussenhut’

04-05-2022

Bezoekerscentrum de Mussenhut heeft een nieuwe beheerder, we stellen haar graag aan jullie voor:

Hoi!

Mijn naam is Dia Vennis en ik ben de nieuwe beheerder van de Mussenhut. Samen met mijn man woon ik in Reeth op 5 fietsminuten afstand van de Mussenhut. Mijn 4 kinderen zijn inmiddels het huis uit maar zijn regelmatig in Reeth te vinden samen met hun 4 kinderen. Door de komst van de windmolens raakte ik betrokken bij de energietransitie. Dat riep ook de vraag op ”Wat kunnen wij in Reeth doen om energieneutraal te worden”. Gevolg was een initiatief om te komen tot een eigen zonnepark, het Reethse Veld.

Zo ontstond er veel contact tussen de coörperatie, Wiek-II en ons buurtschap. Naast initiatiefnemer van een zonnepark in wording ben ik in het dagelijks leven projectleider van “Heerlijk Lingezegen”. Een zogenaamd korte ketenproject om voedsel dat geproduceerd wordt in park Lingezegen in het park te verwerken tot houdbare producten en deze in de eigen omgeving te verkopen. Doel is het landschap, voedsel en consument aan elkaar te verbinden.

Ook ben ik gemeenteraadslid namens Burgerbelangen Overbetuwe(BOB) in de gemeente Overbetuwe. Naast deze werkzaamheden besteed ik een groot deel van mijn tijd aan het verzorgen van de dieren op onze hobby-boerderij en ben ik vaak te vinden in de (moes)tuin.