Grote belangstelling voor Zonaandelen Zonnepark de Grift

17-07-2021

Het aantal inschrijvingen voor Zonaandelen van Zonnepark de Grift heeft alle verwachtingen overstegen. Leden schreven samen in voor meer dan 1 miljoen euro! Een geweldig resultaat, waar we heel blij mee zijn. Dit laat veel betrokkenheid van inwoners bij de verduurzaming van hun omgeving zien.

De inschrijving voor Zonaandelen is inmiddels gesloten. De cijfers delen we graag met je. 654 deelnemers hebben ingeschreven voor in totaal 20.588 Zonaandelen. Met 50 euro per Zonaandeel komt het opgehaalde bedrag op 1.029.400 euro. Onder de deelnemers zijn 172 donateurs en 61 nieuwe leden. Daarnaast hebben 92 leden hun algemene participatie omgezet in een Zonaandeel.

Bijna het dubbele opgehaald

Voorzitter Leidy van der Aalst is trots: “We zijn overweldigd door dit resultaat. Van tevoren bedenk je dat het fantastisch zou zijn om ons streefbedrag van € 510.000 te bereiken, maar we halen nu bijna het dubbele op. We gaan dan ook onderzoeken of we naast de aandelen die nu beschikbaar zijn, dit najaar nog meer aandelen kunnen uitgeven.’ Tijdens de ALV op 4 oktober horen leden hier meer over.

Zonaandelen voor zoveel mogelijk inwoners

Eén van de doelen van onze coöperatie is om het draagvlak voor lokale duurzame energie te vergroten. Daarom wil WPN aan zoveel mogelijk inwoners Zonaandelen uitgeven. De aandelen worden dan ook verdeeld onder alle inschrijvers, zodat iedereen in elk geval een deel van de aandelen krijgt waarvoor hij of zij heeft ingeschreven.

Zonnepark de Grift

Zonnepark de Grift is na Windpark Nijmegen-Betuwe het tweede grote energieproject van  Energiecoöperatie WPN. Het zonnepark komt te liggen onder de windmolens en wordt, net als het windpark, eigendom van de coöperatie. Het park gaat met ruim 11.000 zonnepanelen energie opwekken voor 1475 huishoudens. Naar verwachting gaat het zonnepark begin volgend jaar in bedrijf.

Ondertussen vindt de bouw plaats zie bericht van Burgers Geven Energie

Over deze site

Dit kan een goede plek zijn om jezelf en je site te introduceren of wat credits op te nemen.