Energiecoöperatie WPN geeft bomen en struiken weg

25-02-2021

Bomen planten is dé oplossing om de klimaatverandering te vertragen en de biodiversiteit te herstellen. Daarom geeft Energiecoöperatie WPN in de komende lentemaand gratis bomen en struiken weg. Iedereen uit Nijmegen en omgeving kan meedoen.

´Als we allemaal een boompje planten in onze tuin, kunnen we op een goedkope en snelle manier Nijmegen en omgeving vergroenen´, zegt bestuurslid Bert Lagerweij. Een groene omgeving doet veel goed. Planten nemen CO2 op en zorgen zo dat de klimaatverandering minder snel gaat. Bomen en struiken trekken vogels en insecten aan. ‘Ook voor ons mensen is het goed. Een natuurlijke omgeving draagt bij aan ons welzijn. Bomen zorgen voor verkoeling in de zomer. Van een groene omgeving wordt iedereen blij.’

Sneeuwballen en peren

Genoeg reden dus om mee te doen aan de plantenactie. De energiecoöperatie heeft sneeuwbalstruiken en perenbomen in de aanbieding. De bomen en struiken zijn door corona niet verkocht en dreigden verbrand te worden. Om verspilling te voorkomen doneren de kwekers ze aan belangstellenden. Sneeuwbalstruiken zijn heesters met mooie witte schermbloemen – sneeuwballen – die lekker ruiken. Deze specifieke sneeuwballen geven helaas geen stuifmeel en zijn daarom niet erg aantrekkelijk voor insecten, maar leggen wel CO2 vast. De perenbomen zijn laagstam conference bomen. Deze worden niet groot, passen in een stadstuin en geven lekkere peren en mooie bloesem in het voorjaar.

Energiecoöperatie WPN hoopt dat tenminste 500 mensen meedoen en een boom en/of struik bestellen. De actie maakt deel uit van de landelijke campagne Meerbomennu van Caring Farmers, Meergroen en Urgenda, waarbij 1 miljoen bomen gratis worden weggegeven.

Interesse?

Wil jij een struikje en/of boompje in je tuin? Schrijf voor 20 maart in voor een sneeuwbalstruik, een perenboom of voor allebei. Bij voldoende belangstelling worden eind maart en begin april ophaaldagen georganiseerd. Je kunt dan meteen een kijkje nemen bij het zonnepark in aanbouw.

UPDATE: Vanwege overweldigende belangstelling is het niet meer mogelijk om aan te melden.

Over deze site

Dit kan een goede plek zijn om jezelf en je site te introduceren of wat credits op te nemen.