Beste mensen,

We gaan weer aan de slag. Letterlijk, want het zonnepark de Grift staat in de steigers. We hopen dat jij weer wilt meehelpen om ons tweede project onder de aandacht te brengen van zoveel mogelijk mensen.

De werkzaamheden voor het zonnepark zijn begin dit jaar gestart. De funderingen voor de zonnepanelen zijn geleverd en worden op dit moment over het terrein verdeeld.

Ook wij, de Energiecoöperatie WPN, moeten  aan de slag. We willen meer mensen bij onze coöperatie en het zonnige project betrekken. Om dat te doen hebben we een paar acties bedacht. Om die uit te kunnen voeren kunnen we hulp gebruiken. Doe je mee?

Natuurlijk nemen we daarbij de actuele coronamaatregelen in acht.

Actie 1: Sneeuwballen (Viburnum Opulus) en mogelijk andere planten

Om het milieu meer aandacht te geven hebben enkele landelijke organisaties, waaronder Urgenda, Caring Farmers en Boomfeestdag een actie op touw gezet, waarbij gratis heesters bomen en planten worden weggegeven. Zo kleurt ons land steeds groener, zorgen we tegelijk voor de opslag van CO2 en bevorderen we de biodiversiteit in onze achtertuin. Onze coöperatie draagt dit idee een warm hart toe en wil daarom leden, donateurs en andere belangstellenden de kans bieden om mee te doen. Bij voldoende belangstelling zullen we eind maart / begin april een aantal momenten organiseren waarop de struiken kunnen worden opgehaald. Ons eerste idee is om een soort ’teststraat´ in te richten – om in coronatermen te spreken –  waarbij het plantgoed door geïnteresseerden kan worden opgehaald op een vooraf afgesproken tijdstip. Afhankelijk van de animo kan dat nog een flinke klus zijn. Aan jou de vraag of je wil helpen bij het uitdelen van de planten en struiken. Data en tijden volgen.

Actie 2: Puzzel-/wandeltocht over het zonnepark

Het zonnepark is in aanbouw. Net als bij de bouw van het windpark willen we belangstellenden graag de kans geven om de ontwikkelingen te volgen en een kijkje te nemen. In deze coronatijd best een uitdaging, maar we denken dat we een mogelijkheid hebben gevonden. Het idee is om een route uit te zetten over het zonnepark, waar bezoekers op gezette tijden langs kunnen lopen, met of zonder begeleiding. Op de route plaatsen we met QR-codes weetjes over het zonnepark, om bezoekers te informeren en enthousiast te maken om mee te investeren in het zonnepark.
Om dit op te zetten zoeken we vrijwilligers. In de eerste plaats (op korte termijn, voor medio maart) om de puzzelroute te maken en op een later moment als begeleider.

Al met al, er gebeurt wat. We hebben er lang naar uitgekeken. Heb je zin en tijd om de handen uit de mouwen te steken en mee te helpen? Stuur een mail naar info@energiecooperatiewpn.nl, waarbij je aangeeft aan welke actie je wil meedoen. Je krijgt dan snel meer informatie.

Ik heb er zin in, hopelijk jullie ook!

Met vriendelijke groet,

Sjon Debie, bestuurslid Energiecoöperatie WPN

Over deze site

Dit kan een goede plek zijn om jezelf en je site te introduceren of wat credits op te nemen.